Som rinnande vatten

Ni känner säkert till det gamla tricket med att låta vatten rinna för att lättare kunna kissa? Jag har insett att det funkar precis lika bra på Simba som på mig. I sin förvirring vet han nämligen inte alltid vad det är han ska göra på toaletten. Får vattenkranen rinna ett tag kommer han dock på det snart. Är det nr 2 som gäller funkar det utmärkt med en viss Thriller-dans innan. För Simba alltså.

Han är bra märklig den gamle, men väldigt underhållande.

Och jag antar att jag är uttråkad, (hemma sjuk igen) som tycks bli road av väldigt lite.


Lovable and hugable

Simba

Meet Mr LaBim - Simba LaBim.


Orkeslös

Våren är här. Moppe-maffian har dammat av sina vrålåk och fräser nu omkring i Kortedala (och antagligen i alla andra  åkbara delar av Sverige). De samlas i närheten av min port varje morgon. Jag brukar för nöjes skull spetsa öronen lite extra när jag går förbi. Hör hur de tipsar varandra om bästa vägen, häftigaste gropen, tuffaste grusspåret. De ser  fullständigt överlyckliga ut i sina lite för snabbvuxna, spetiga och svajiga kroppar. Ler och tänker - var fan har de fått orken ifrån?!

För jag skulle behöva en dos av den. Det är underbart med sol, värme och långa dagar. Men det hjälper inte just nu. Inte när oron kommer mitt i natten och jag vrider mig tusen gånger. Hur fan ska jag få tag på ett jobb innan sommaren? Vänder mig. Kommer jag ha råd med lägenheten? Vänder mig. Vad kan jag egentligen? Vänder mig. Var ska jag få lusten ifrån till att skriva ihop det bästa CV:t? Vänder mig. Går upp och ger Simba mat. Stirrar ut genom fönstret. Det är fan inte kul.

Så snälla! Kicka igång mig. Jag vet ju att jag kan. Jag vet ju att det finns jobb därute. Jag vet att allt förmodligen kommer att lösa sig till det bättre. Eller i varje fall lösa sig. Jag behöver bara en knuff där bak och en extra för mitt självförtroende. Och, alla tips jag kan få!

 

A stroll down Memory Lane

Det spelar ingen roll hur fort jag går framåt. Om jag skuttar glatt eller bara promenerar i behaglig takt. Minnen kommer Ibland ifatt mig. Det händer. Då stannar jag till, plockar fram en näsduk och torkar bort en tår. Oftast känns det bättre och jag fortsätter gå. Med ett leende.  

För en kort stund stannade jag till ikväll.

 

Goiting och bollibompasex

Mycket ska man få höra innan öronen trillar av. Och vissa saker chockar, vissa förbryllar. Det som chockade var när en av mina kollegor i ett lunchsamtal glatt använde ett för mig nytt uttryck - bollibompasex. Uttrycket i sig är det egentligen inget fel på, riktigt fyndigt och lovande till och med. Men kollegan som använde det är i samma ålder som min mamma, det vill säga närmare pensionssträcket än bollibompatimmen. Då blir jag pryd. Och generad.

Det som förbryllade var istället när en annan kollega kallade en tredje kollega för goiting. Men blekingejäntan fick snart förklarat för sig att det här på västkusten betyder något i stil med snygg läckerbit. Vet egentligen inte vilket av goiting och snygg läckerbit förbryllar mest. Vet bara att inget av dem existerar i min vokabulär. Än.

Glädjekälla:
3 saker gör mig lycklig just nu. 2 är återkommande, 1 är mer dagsfärsk.
1. Onsdagskvällar med mamma och syster, som oftast fortsätter bara med syster över en god bit mat. Idag var det Sushi.
2. Snusmumriken
3. En fjärde kollegas uppriktiga kommentar om förvåningen över att jag inte får förlängt kontrakt. Det värmer.


Höjdare

Vet att ni är några stycken som otåligt står och stampar med fötterna i väntan på ett nytt inlägg på precisprecis. Ber om ursäkt och bjuder därför på 12 höjdare för att sammanfatta svunnen tid:

1. Har varit i Himmelriket och kommit tillbaka. En helt fantastisk plats på Hisingen med varma källor, bastun av alla dess slag, kall-duschar, piano-musik-spelande pooler, ångande utomhusbad, spa-ritualer, fotbad, te, frukt och underbar avkoppling. Och inte att förglömma - bästa sällskapet.

2. Sushi-, vin- och let's dance-final-fredag med kär gamma barndomsvän. Insett att vänner är värdefulla och varit lite sorgsen för att många av er bor så långt borta. Men lycklig för att ni finns.

3. Har upptäckt ping.fm! Ser möjligheter och smider planer för framtiden.

4. Har blivit uppsagd. Kanske inte hela sanningen - har bara inte fått förlängt kontrakt. Dåliga tider. Låter inte som en höjdare i sig, men har ändå fått mig att blicka framåt. På tiden att jag ser mig om efter annat. Alla tips är välkomna!

5. Känner vårpirret i magen.

6. Har gjort en gammal seniorkatt något lyckligare - Simba har premiär-släppts på vårbete. Jag får sova lugnare och har fått en mer harmonisk sambo.

7. Har svingat mina långa lurviga på dansgolvet på en helt fantastiskt kul 40-års fest. Återigen med mycket trevligt sällskap.

8. Har provat på sol-dusch och upplevt både ångest och lycka. Så länge jag inte visar mina händer ser det jättefint ut. Har helt klart fått mersmak på sommarsol.

9. Köpt jättefina ballerinaskor i favorit-affären scoop.

10. Lyssnat sönder några låtar till, bland annat: With Whom to Dance - The Magnetic Fields 

11. Har ikväll lyckats få ihop en smaskig matlåda för imorgon. Citron- och chili-lax med salta, söta och heta rotfrukter direkt från ugnen.

12. Tittar just nu på andra avsnittet av Familjen Babajou SVT1 - första avsnittet kan du se på SVT Play. Ska jag strax göra eftersom jag missat det.

Och därmed lovar jag bättring när det kommer till bloggandet :)


RSS 2.0