Ingen jävla lust

Har ingen som helst lust att gå upp idag.
Har ingen som helst lust att äta någon frukost.
Har ingen som helst lust att göra mig i ordning.
Har ingen som helst lust att gå ut i ett grådaskigt Göteborg.
Har ingen som helst lust att skriva en arbetsansökan som bara kommer kännas som skit.
Har ingen som helst lust att klappa katten.
Har ingen som helst lust att åka till en ekande och kall lägenhet. Eller att alls fixa med den.
Har ingen som helst lust att vara positiv.
Har ingen som helst lust att låtsas att jag vaknat på rätt sida idag.
Har ingen som helst lust att le åt min egna fula spegelbild.
Har ingen som helst lust att gråta.

Har ingen som helst lust att vara ensam idag.
Jag har bara ingen lust.


Hohoo! Ho-ho-ho-ho-o-o...

Ja det ekar. Men inte i mitt huvud (som man annars lätt skulle kunna tro), utan i min lägenhet. Sitter just i min enda möbel, en soffa, och knaprar på några små knäcken. Väntar på att möbel nr 2 ska levereras, min säng. Min nya härligt mjuka säng. Att det tog 100 år innan jag bestämde mig för just den, gör inget. Om jag skulle råka ändra mitt val, har jag 90 dagar på mig. Tack IKEA för att ni förstår er på veliga människor som jag. Måst dock säga att det inte är lätt att köpa säng. Finns oändliga kombinationer av sängar och bäddmadrasser.

- Sover du på magen ska madrassen vara så, sover du på ryggen ska madrassen vara si. Och sover du på sidan, ja då ska du ha en sån. Om du dessutom är kall eller varm, bör du tänka på detta. Vad väger du förresten?

Lite förvirrad och efter mycket provande bestämde jag mig slutligen för en mjuk madrass, med en bäddmadrass med extra stöd. Snusmumriken hade valt en lite fastare variant, men var glad ändå.

- Nu kommer det kännas som det gör när man sover på hotell, när jag sover hos dig.

Bra det. Fast jag har inga stora fluffiga kuddar eller 30 cm tjocka duntäcken. Inte än. Däremot har jag en gnällande, mjuk och dreglande kroppsvärmare om det skulle bli kallt. Går bra att låna.

För er som har Spotify bjuder jag idag på denna låt till mitt eko-tema.


Jag fungerar konstigt

Insåg precis att det finns massor goda saker i frys, kylskåp och skafferi (goda saker = oftast onyttiga saker). Konstigt nog är suget efter dem noll. Hade det däremot inte funnits något hemma, är jag säker på att suget hade varit enormt. Lösningen på mitt ständiga jag-är-sugen-på-något-gott-problem kommer därför i fortsättningen att vara:

Ha alltid skafferi, frys och kyl fullproppade med godsaker så att suget håller sig borta. Tror ni att det funkar?


Beroende

Stämmer

Löjligt nog stämmer detta. Bok 2 är slutläst, bok 3 inhandlad och påbörjad. Inte bara vampyrer inblandade längre. Varulvar också. Och massa massa kärlek. Easy to please? Japp.


Oh joy!

Där satt den sista tapetbiten på plats. Och herre min skapare vad skönt! Snyggt blev det dessutom, om jag inte går för nära väggen och granskar. Men vem gör det? Tapetvalet var inte heller så tokigt trots allt. Vitt ÄR väldigt snyggt. Ser fräscht ut. Och glad är jag, eftersom detta innebär att jag äntligen kan börja packa upp mina saker och få allt på plats. Innebär också att jag snart kommer spendera allt för mycket pengar (som jag just nu inte har) på allt för mycket fina saker (som jag gärna vill ha). Bilder kommer förmodligen längre fram. Eller aldrig.

Annars har dagen gått i solens tecken. Innebar en sväng till Lundbybadet. Snusmumriken och jag skulle simma. Jodå det gjorde vi. I cirka 15 minuter. Sen plaskade vi mest och skrämde småttingarna med våra kanonkulor. Efteråt kände vi oss så hurtiga och friska att vi åkte förbi Burger King. Drive-In och två Whopper Pepper, ja tack!  Så gick det med det. Vi blev hungriga. Tillsammans har vi ingen som helst karaktär. Men det är härligt det med. Jag är glad och det är väl huvudsaken?


Vampyrer is da shit

Det finns en sak som gör att jag inte läser böcker speciellt ofta. Jag fastnar. Tycker det är otäckt hur lätt jag sugs upp av en ny värld i en ny bok. Och hur tomt det känns när den är slut. Allt annat blir obetydligt och boken är det enda jag kan tänka på, när jag inte sitter med den i knäet. OK. Alla böcker har kanske inte den inverkan på mig, men de allra flesta. Därför undviker jag oftast att läsa "under året" när det finns så mycket andra viktiga saker att göra.

Jag läste ju nyss Vindens skugga, vilken jag fortfarande håller fast vid som en av mina absoluta favoriter. Den bok jag däremot avslutat nu, förväntade jag mig inte mycket av. Jag köpte den för att den stod i top-10-hyllan. Fantasifullt. Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer. En ganska fånig kärlekshistoria, som stundtal kändes som en dålig Harlequin-roman (ja jag har läst några såna också). När jag kommit knappt halvvägs var jag dock lika uppslukad som jag vanligtvis kan bli. Kanske lite mer. Kom till och med på mig själv med att skratta högt och bita på naglarna. Den var faktiskt helt OK, och olyckligt nog den första boken i en serie av tre. Antar att jag måste köpa resternade två och vara osocial och ineffektiv ett tag till. Vad det var som fångade mig? Vampyrer såklart!

 


Bästa vänner

Bästa vänner

Simba och Diesel gillar att spana ihop på trappen.


I rullning

Det börjar hända lite saker nu. Saker som får mig att piggna till, bli glad och hjälper mig att se framåt. Igår blev jag till exempel klar med slipningen av sista och största rummet i lägenheten. Bara tapeterna som ska upp, och det är ungefär som att få äta en egen Daim-glass efter att bara fått smaka på en Piggelin. KUL med andra ord. Lite orolig dock för att tapetvalet inte är helt rätt. Men med möbler och bilder på plats blir det nog fin-fint.

Dessutom kommer jag att få besök här i höst. Först från Ida, som jag inte sett på flera år, sen från Anna, som jag inte sett på ungefär lika många år. Båda är varmt välkomna! Inser att jag saknar många av er väldigt mycket. Visst är det skönt att pratas vid då och då och veta att ni finns. Men att ha er i närheten en liten stund, det får mig nästan att gråta av lycka. Underbara Anna gjorde mig dessutom en supertjänst idag, som lobbade för mig som arbetssökande. Fick omedelbart ett tips, men tyvärr var jobbet i Sthlm. Är ni fler som vet något och som vill göra mig glad? Håll gärna ögon och öron öppna :) Alla tips blir glatt mottagna.

Sist men inte minst är jag glad för er som finns i min närhet. Mamma, som jag snart ska åka och krama. Syster. Världens bästa syster, som jag saknar varje dag om jag inte hör något från henne. Snusmumriken som gör mig glad med sin blotta närvaro. Och alla ni andra som bara finns där.

Så se. Det finns saker att vara tacksam för. Det är just det jag borde tänka på när det känns meningslöst att gå upp vissa dagar.


Rastlös

Jag är extremt trött idag efter få timmars sömn. Orkar inte göra något, men orkar inte heller sova. Har bara en rastlös känsla i kroppen och det gillar jag inte. Får fundera lite på vad jag ska göra åt saken.

Var och såg Madonna på Ullevi igår förresten. Jag är ju inget Madonna-fan direkt och därför fick jag heller aldrig någon riktig WOW-känsla. Däremot tycker jag att det var väldigt skoj att ha varit och sett henne. Och hon ÄR ju faktiskt en ganska otrolig person. Vad kan hon vara, 50+? Men rockar ändå loss som om hon vore strax över 20. Inte illa. Dessutom hade jag trevlig sällskap och besök från Stockholm. Jennie var här med följe. Mycket trevligt, tack för det :)

Och med detta sagt ska jag lägga mig i söndags-soffan och stirra igen.


Vindens skugga//Carlos Ruiz Zafón

Är en helt fantastisk bok. Jag köpte den för ett år sedan, men hann bara ett par sidor innan jag lyckades tappa bort den. Kom varken ihåg boktiteln eller författarens namn och den försvann därför in i glömskan. Men så kommer ju alltid denna ljuva sommartid med ett härligt läsbegär. Vips låg den där i hyllan i pocket-shopen, när jag redan plockat åt mig flera andra böcker. Skulle jag eller skulle jag inte? Tydligen skulle jag, och det är jag glad för nu. Bästa boken i sommar och kanske också top 3 av alla jag någonsin läst. Den har allt; humor, skräck, politik och självklart romantik. Så för guds skull, läs den! 

Smakprov på en av alla härliga dialoger från boken:

- Jag har hört att han har haft allvarliga problem med prostatan ända sedan han svalde en mispelkärna, och att han numera inte klarar av att urinera annat än om någon nynnar Internationalen för honom, påstod Fermín.

- Ren fascistpropaganda, invände chauffören till sin hjältes försvar. Kamrat Stalin pissar som en tjur. Självaste Volga skulle vara tacksam om den hade ett lika rikligt flöde.

Nästa bok på tur blir antagligen Terrorismens historia//Björn Kumm, Sista kulan sparar jag åt grannen//Fausta Marianovic, eller Om jag kunde drömma//Stephenie Meyer. Någon som läst någon av dem?


Par i tjecker

Snusmumriken och jag ville vara härligt turistiga för en dag. Vi hoppade på en plåtbåt full av tjecker och guppade iväg till Korcula. En underbar gammal stenstad med de finaste gränderna och det klaraste vattnet runt murarna. Men den riktiga underhållningen just den dagen, den fanns på båten.

Redan 10 minuter efter avfart såg vi dem, omöjliga att missa. Paret som uppfyllde alla våra fördomar om tjeckiska turister. Mannen stal showen från början och fullbordade sedan sin enmannaföreställning under resten av dagen. Lagom till landstigning blev vi bjudna på huvudnumret. En egenhändigt designad t-shirt slank på, med ett matchande hårband till. Frugan nöjde sig med sin bikini-utstyrsel och satt mest på relingen och stekte. Då och då poserade hon mer än villigt för kameran. Vad hon och inte heller hennes man visste, var att de förevigades även i min lins.

Hårband 1   Hårband 2   Hårband och badbyxor

Underbara människor som gjorde vårt äventyr händelserikt!

Oh, glömde säga att Dr. Snuggles var med på resan. Han var dock inte lika fotas-vänlig. Tyvärr.


RSS 2.0