Så rätt men så fel

Det finns många underbara historier att berätta om min underbara mamma. Men en av dem kommer jag speciellt ihåg.

Vi hade bott i huset på Bodestorpsvägen 3 i några år. På tomten fanns en gammal svajig flaggstång som, av oss, aldrig hade använts. En dag kände sig mamma extra angelägen om att visa för omvärlden, att hon som tysk också tillhörde det svenska samhället. Hon for upp som en virvelvind och kom snart tillbaka med en gammal och maläten svensk flagga från vinden, där den legat kvar sedan husets förra ägare. Stolt fäste hon så flaggan och började kraftfullt att hissa.

Dagen därpå träffade hon min brors lärare i affären, som medlidsamt tittade på mamma och sa:

-Jag beklagar sorgen.

Mamma som inte riktigt förstod, frågade självklart vad han menade.

- Jo, jag såg att flaggan var hissad på halv stång igår. Jag antog då att någon som stod er nära gått bort?

Mamma, som det långsamt gick upp ett ljus för, spelade med och tackade för kondoleanserna. Vad hon inte berättade för läraren den gången var, vad hennes ursprungliga plan egentligen hade varit. Samma dag som hon fått sin ingivelse fyllde min bror år. Mamma, som ville göra honom glad, tyckte därför att den svenska flaggan borde vaja i hans ära. Men, när hon som bäst höll på tänkte hon också att "Stipe må vara född i Sverige men har ju inga svenska föräldrar, kan jag hissa flaggan ändå?". Jodå, tyckte hon till slut. I alla fall halva vägen.

Så rätt tänkt älskade mamma, men så fel.


Bra dåliga skämt

Ringde till min husmus för att fråga när värmen slås på. Just nu är det förbannat kallt i lägenheten. Dumt nog har jag gått utan strumpor hela dagen trots att jag för längesedan noterat att mina fötter antagit en ton av blått. Sitter jag för länge på stolen får jag förmodligen urinvägsinfektion. I vilket fall. Jag frågar:

- När slår ni på värmen?

Han svarar:

- Ja, det vet man aldrig. Du kan i alla fall trösta dig med att du inte är ensam om att frysa, haha!

Jag tänker:

- ?!

En annan som är väldigt förtjust i dåliga skämt är Snusmumriken. Han får dock guldstjärna för att de oftast lockar, i alla fall mig, till skratt. Just för att de är så urusla. Några exempel på dem kan vara (vill upplysa om en medveten risk för att inte kunna återge dem alldeles korrekt, vilket kan bidra till kvalitetssänkning):

Vad gör piraterna på fritiden?
P(i)ratar.

Vad heter hotellet där man aldrig checkar ut?
Neverending Astoria.

Jag har numera också debuterat:

Vem tycker oftast att saker fungerar bra?
Åkej.

Jag vet inte. Snusmumriken tyckte inte att den nådde klass. Jag tyckte i alla fall att den var kul. Och skrattade också. Högt och länge.



Sjunger just nu:

I feel pretty
Oh so pretty
I feel pretty, and witty and gay
And I pity
Any girl who isn't me today

I feel charming
Oh so charming
It's alarming how charming I feel
And so pretty
That I hardly can believe I'm real

See the pretty girl in that mirror there?
Who can that attractive girl be?
Such a pretty face
Such a pretty dress
Such a pretty smile
Such a pretty me!

I feel stunning
And entrancing
Feel like running and dancing for joy
For I'm loved
By a pretty, wonderful boy!

I feel pretty
Oh so pretty
That the city should give me its key
A committee
Should be organized to honor me

I feel dizzy
I feel sunny
I feel fizzy and funny and fine
And so pretty
Miss America can just resign

See the pretty girl in that mirror there?
Who can that attractive girl be?
Such a pretty face
Such a pretty dress
Such a pretty smile
Such a pretty me!

I feel stunning
And entrancing
Feel like running and dancing for joy
For I'm loved
By a pretty, wonderful boy!

 


Det är sol i mitt kontor

Tittade precis på min galen-katt-termometer jag fått av Ida. Det är 27 grader på balkongen, och på näsan ploppar fräknarna fram och säger Hej!. Jag sitter i mitt kontor, som jag inte berättat om. Öppet kontorslandskap med mycket sol. Inspirerades av Maja och Henriks kontorsjakt och blev sugen på att fixa eget. Så här sitter jag nu och konverserar med kollegorna som vajar lite i vinden och fäller ett och annat löv. Just nu står de i vägen för solen, men jag vill inte vara oartig och be dem flytta på sig. Känner dem inte så väl ännu.

Öppet kontorslandskap med mycket sol.

Måste berätta om en annan kul och väldigt spännande sak. Fick via en kär fd kollega möjligheten att vara med i en undersökning i hypnoanalys. I tio veckor kommer jag att försättas i hypnos, för att få kontakt med mitt undermedvetna och plocka fram sådant som gömts och glömts. Var på min första behandling idag och jag kan verkligen säga att jag ser fram emot framtida träffar. Coolt och jäkligt intressant! Min första uppgift tills nästa gång vi träffas är att föra drömdagbok. Kanske jag äntligen får reda på varför jag drömmer om stora björnar och om att äta chokladhamburgare med Hugh Hefner.

 

Utomhusbio och intervjuer

Veckor slutar ju oftast med helger. Och denna senaste var en fin sådan. Fredagen skänkte mig ett lyckorus med två inbokade intervjuer för idag (återkommer till det). Lördagen bjöd på både födelsedagsöverraskningar och familjemys med besök från kära Karlshamn. Därefter blev det varmkorv, festis, öl, medtagen kaffe och kaka, på två trästolar (också de medtagna) på Lindholmstorget. Utomhusbio och "Det våras för Hitler". På söndag vankades mest god mat, promenad, ännu mer god mat och sömn.

Och så måndag då. Veckor börjar ju oftast med dem. Två intervjuer avklarade och jag känner mig lite mer levande än vad jag gjort de senaste veckorna. Dels för all positiv respons, men också för att jag nu ligger fullkomligt utslagen i soffan. Snacka om att spänningar lossnar. Nu blir det väntans tider. Under tiden tittar jag på 2 1/2 män.


Rolig film. Har du inte sett den är den ett hett tips. Självklart finns det en lättklädd svenska med vid namn Ulla, som dansar när man säger "Go to work!". Bara en sån sak. 


Fisken

Var och simmade igår igen. Skönt det där. Gick lite senare för att undvika andra glada motionsplaskare. Och vår strategi fungerade, efter ett tag var det alldeles tomt i bassängen och Snusmumriken och jag passade på att ta tid på våra simtalanger. Först bröst, sen crawl. Imponerande tyckte jag när jag lyckats crawla en längd (25 m) på ung 17 sekunder. Tills jag insåg att barnen (ja barn) som simtränade i banan jämte hade simmat samma längd på samma tid, men dubbelt upp. Jag har lite att jobba på. Bland annat att klura ut hur jag undviker att få håret blött trots att jag har på mig jordens tajtaste badmössa. Är det inte meningen att de ska motverka blött hår?

Undrar sa flundran. Fisken.


Sofflös

Jag skrev för ett tag sedan om hur jag blivit en möbel rikare. Om tio minuter är min möbelstatus +-0. Den gamla soffan är såld och ska hämtas. Den nya soffan kommer förhoppningsvis inom ett par veckor. Säg hej till Signe, det är så hon heter:
Signe 
Tills dess att jag får vila mina skinkor på något mjukare, virar jag in mig i en filt och sätter mig på golvet.


Tillbaka till K-dala

Simba och jag har spendarat en underbar sommar, närmare 3 månader, på Lindholmen. I söndags vinkade jag adjö, medan Simba och Snusmumriken stod kvar på verandan. Med en stor resväska återvände jag till mitt lummiga Kortedala, än så länge ensam. Simba kommer efter när vädret blir kallare och min lägenhet blivit mysigare för oss båda. Lite tomt tycker jag nog att det är, utan varken det ena eller andra S:et. I två fina dagar har jag istället haft sällskap av ett I. Mycket trevligt.

  


Ett litet köksbord med Perstorpsplatta?

Ja tack! Och wiieehoo! För ett sånt står från och med imorgon i mitt lilla kök! Just nu är hela min värld gul, med massa härliga färglada bubblor som singlar ner. Mitt fynd fann jag på Blocket för någon timme sedan. Ringde, åkte dit, kollade, blev förälskad.

Såhär fint är det (och än finare i verkligheten). Funkar inte länken längre beror det nog på att det är bortplockat från Blocket. För det är mitt, mitt MITT!


Vilken färg har veckodagarna?

Min dag igår var något grå. De finns nämligen, de gråa dagarna. Söta Maja skrev en kommentar om det och sa också att hennes dag igår var gul, vilket gjorde mig glad. Idag är min dag kanske inte gul (om jag inte tittar ut och ser en skinande sol), men den är i alla fall något mer iögonfallande än grå. Har bestämt mig för att den får vara grön, mot det gula hållet. Lite sol och lite lugn.

Min dag är gulgrön, med inslag av lite lite grått.

Men vilken färg har egentligen veckodagarna? Är måndagar alltid gråa? Eller kan de vara rosa också? Finns det någon generell färgpalett som går att applicera på veckodagarna? En vecka är ju inte den andra lik, men ändå. Vilken färg har dina veckodagar?

Låten för dagen är Somewhere Over the Rainbow//Judy Garland


RSS 2.0