Flytt och elefantmobbning

Jag flyttar ju i dagarna. Och när jag går igenom allt skräp jag har sparat på mig är det lätt att fastna. Hittade till exempel denna lilla historia i en låda:

Det var en helt vanlig dag och Elefantskötaren Nils satt och läste tidningen. Han hade precis läst den hemska artikeln om elefantmorden i zooparkerna. Rubriken löd: "Två kråkor åtalade för mordförsök på elefanten Bertil." Det rös till i Nils när han tänkte på mobbningen som elefanten Gurra på hans eget zoo blev utsatt för. Det värsta vara att han inte vågade ingripa. Den som mobbade var nämligen flodhästen Tuffe Sverra och hans PR-agent, kråkan Brutus. De två hade orsakat många självmordsförsök hos de olika djuren i djurparken. Det enda Nils kunde hjälpa till med var att kontakta Säpo. 

Plötsligt vaknade Nils upp ur sina tankar av ett fruktansvärt dån från elefantavdelningen. Han drog på sig sina långkalsoner och skyndade sig dit. När han kom fram låg Gurra på marken i sin lilla självsnickrade elefantkoja och letade efter sina glasögon, för utan dem kunde han ju inte se. Nils plockade upp dem och satte dem på snabeln. Då berättade Gurra för Nils att han hade blivit hotad av PR-agenten Brutus, att om han inte slutade fjäska för zooskötarna skulle han råka (jävligt) illa ut. Sen knöt han en knut på Gurras snabel, som fick akut andnöd. När Gurra försökte få upp knuten tappade han glasögonen. 

Nu blev Nils hiskeligt förbannad och gick med bestämda steg till Tuffe Sverra och Brutus. När han kom dit visade det sig att Tuffe Sverra och Brutus råkat i slagsmål så Sverra hade rymt och Brutus flygit sin kos!

Nu var allting frid och fröjd och Nils slapp kontakta Säpo. Nästa dag bjöd Gurra Nils till sig på kaffe. Och om de inte sitter där än idag, har de nog spruckit av allt kaffe och alla bullar.

SLUT!


Ett mästerverk från 7:e klass.

 

Kommentarer
Postat av: Anna

Fantastiskt!

2009-07-08 @ 15:33:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0